Posłuchaj o narodzinach tak zwanej nowej fali wegetarianizmu,
o hipisowskich komunach,
pierwszych bezmięsnych restauracjach i przełomowych książkach: Dieta dla małej planety Frances Moore Lappe i Wyzwolenie zwierząt Petera Singera, które podnosiły dwie kwestie, które od tej pory znajdują się w centrum dyskusji o wegetarianizmie: ekologię i prawa zwierząt.
Prowadzenie: Natalia Mętrak- Ruda
Doktor kulturoznawstwa, tłumaczka literatury, dziennikarka kulinarna (m.in. Culture.pl, Smak, Kukbuk).
Autorka bloga Przeszłość od kuchni. Posiada doświadczenie w prowadzeniu zajęć ze studentami (UW, UKSW). Na przełomie 2019 i 2020 roku zrealizowała cykl zajęć historycznokulinarnych w Fotoplastikonie Warszawskim pod hasłem Przeszłość od kuchni.
Spotkanie w zamkniętej grupie w aplikacji ZOOM, zapisy: https://tiny.pl/7vjjx