null

Dobra indyjska kuchnia? Znajdziemy ją w restauracji Mandala

Drukuj otwiera się w nowej karcie
Zdjęcie: Ganesh Thapa, mannager restauracji Mandala, oparty o bar w restauracji

Jesienna aura sprawia, że coraz chętniej rozbudzamy zmysły intensywnymi zapachami i smakami przypraw. Ich egzotyczną feerię odnajdziemy w indyjskiej restauracji „Mandala”, która mieści się przy ulicy Gustawa Daniłowskiego 47. To idealne i bardzo przytulne miejsce na długie wieczory.

Restauracje odnajdziemy w niepozornym miejscu, ukrytą wręcz pośród najpiękniejszych uliczek starych Bielan. Idąc ulicą Daniłowskiego, wśród kamienic nagle ukażą się nam kolorowe lampeczki, które o tej porze roku tworzą niepowtarzalny klimat. Prowadzeni światłem, zejdziemy schodkami w dół, by od wejścia przenieść się do aromatycznych Indii. Niewielka restauracyjka, urządzona w neomodernistycznym, przyjaznym duchowym podróżom stylu, przeznaczona jest dla miłośników dalekowschodniej kuchni w nowoczesnym ujęciu. Sama zaś jej nazwa brzmi znajomo z pewnością dla tych, którzy mieli okazję bywać w „Mandali” w innych częściach Warszawy. Na Bielanach zagościła ona w 2020 roku, praktycznie tuż przed samą pandemią i ten ciężki czas bez problemu przetrwała. A to dlatego, że jedzenie jest tu naprawdę smaczne, a menu – jak to bywa w indyjskich restauracjach – obszerne i urozmaicone. Idealne zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian.

– Każde danie jest tu inne w kolorze, strukturze, smaku czy pikantności – mówi Ganesh Thapa, manager restauracji.

– Podstawę kuchni indyjskiej stanowią długo gotowane na wolnym ogniu gęste wywary, które przygotowujemy wyłącznie ze świeżych produktów i z warzyw od lokalnych dostawców oraz wysokiej jakości przypraw sprowadzonych prosto z Indii. Nie używamy też żadnych barwników. Niedawno odświeżyliśmy menu, co bardzo przypadło do gustu naszym stałym bywalcom – dodaje.

A do wyboru jest naprawdę sporo potraw i każda zaskakuje smakiem. Co ważne, nie traci go nawet, gdy zamawiamy w wersji na wynos lub z dowozem do domu.

– Nasze jedzenie jest typowo indyjskie i tak jak w Indiach, chcemy naszych klientów ugościć, aby zapragnęli do nas wrócić. I to się sprawdza, bo „Mandala” jest wręcz idealnym miejscem, od którego warto zacząć przygodę z kuchnią indyjską. Nasi stali goście wracają zaś nie tylko po to, aby smacznie zjeść, ale również przykładowo zamówić catering na różne okoliczności – podsumowuje Ganesh Thapa.

Restauracja świetnie sprawdzi się też jako miejsce na rodzinny obiad, romantyczną kolację we dwoje lub spotkanie z przyjaciółmi. 
„Mandala” mieści się przy ul. Daniłowskiego 47 i czynna jest codziennie w godzinach: 12:00–22:00.

Zamówienia można składać osobiście lub pod numerem telefonu 22 428 44 54. Więcej informacji na stronie mandalaklub.com.

Autor: Iwona Sobczak

Sprawdź lokalizację na mapie

Trwa wczytywanie mapy. W przypadku problemów proszę wyczyścić ciasteczka.