
Nieużytki rolne, pola, miedze, lasy mieszane i liściaste, skraje lasów i łąki, okolice zbiorników wodnych – te miejsca aż kipią od roślin jadalnych, które kiedyś stanowiły źródło pożywienia dla całych społeczności.
Podczas praktycznych warsztatów historyczno-survivalowych uczestnicy poznają sposoby jak cichociemni radzili sobie z głodem i jak wyglądała ich kuchnia. Celem warsztatów będzie zdobycie umiejętności przygotowania prostego posiłku z dzikich roślin jadalnych.
Prowadzenie Łukasz Tulej i Mateusz Napieralski.
Data: 18 września 2022 r. (niedziela).
Godz.: 12:00.
Miejsce: Filia Bielańskiego Ośrodka Kultury.
Warsztaty nieodpłatne. Zapisy: www.strefazajec.pl.
Źródło: bielanski-estrady.waw.pl
Sprawdź lokalizację na mapie
Powiązane treści
-
Wydarzenie
-
Wydarzenie
-
-
-
Wydarzenie
-
Wydarzenie