null

Fermentuję, nie wyrzucam – robimy kim chi – warsztaty online

Drukuj otwiera się w nowej karcie
19.11.2020 18:00 - 19.11.2020 19:00
Plac zabaw przy ul. Kochanowskiego 22, Kochanowskiego 22, Warszawa

Uczestnicy nauczą się jak poprzez fermentację redukować ilość odpadów organicznych w gospodarstwie domowym, poznają procesy fermentacji na różne sposoby: kiszenie, fermentację drożdżową i octową. Samodzielnie wykonamy kimchi z warzywnych obierek, fermentowaną salsę z kapuścianych głąbów, kwas chlebowy z suchego pieczywa i ocet z fusów po herbacie.

Warsztaty w formule Live na FB.

Prowadzący: Marcin Polec

Miejsce: Filia Bielańskiego Ośrodka Kultury Adres: ul. Estrady 112, Warszawa kontakt: info@bok-filia.eu, warsztat odbędzie się ONLINE na Facebooku Filii Bielańskiego Ośrodka Kultury