null

Fermentuję nie wyrzucam. Kiszonki dla każdego

Drukuj otwiera się w nowej karcie
29.10.2020 18:00 - 29.10.2020 19:30
Plac zabaw przy ul. Kochanowskiego 22, Kochanowskiego 22, Warszawa

Czy cały czas kupujesz kiszonki w sklepie? Bez sensu.

Fermentacja mlekowa to jedna z najprostszych i najskuteczniejszych technik konserwacji żywności.
Jeżeli zawsze chciałeś robić swoje własne sfermentowane warzywa, to te zajęcia Ci to umożliwią.


Na zajęciach dowiesz się co jest potrzebne, by fermentować w domu oraz jakie są najważniejsze zasady dotyczące bezpieczeństwa w trakcie fermentacji. Spróbujesz różnych kiszonek i wykonasz swoje własne.


Zrobimy spersonalizowaną kapustę kiszoną – z wybranymi przez Ciebie dodatkami i przygotowaną w taki sposób, w jaki zamierzasz ją konsumować. Tak, już na etapie fermentacji można ją przygotować z konkretnym przeznaczeniem.
Wykonamy też klasyczne warzywa kiszone w solance. Jakie? Każdy zdecyduje na miejscu.
koszt 30 zł/ osoba
zapisy: https://tiny.pl/7p4wk